Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A biztonságtudatosság beépítése a teljesítményértékelési rendszerbe

ppe-4.jpgBiztonságtudatosság és teljesítményértékelés 


Sokszor a teljesítményértékelési rendszer a biztonság ellen dolgozik. Olyan érdekeltségeket hoz létre, kockázatokat szűl, kinyit vagy nyitva hagy Pandora-szelencéket. A termelőüzemeknél (pláne a túlzott) darabszám (félreértés ne essék, ez nem naivkodás, nem PR-szöveg), a kvóta, a túlteljesítésért járó célprémium sokszor a biztonság ellen dolgozik. 

A biztonságot, a kockázatmenedzsmentet összhangba kell hozni a teljesítményértékeléssel. Segítjük partnerünket abban, hogy a teljesítményértékelési rendszerbe "bevigyük" a biztonságtudatosság, a biztonságkultúra, a biztonság mérőszámait, és re-definiáljuk azokat a mutatószámokat, amelyek kergetése rést nyit a biztonsági pajzson. 

Csökkentjük az incidensek, a "majdnem baj lett" helyzeteket. Elérjük, hogy a "near miss", ahol a szerencse mentett meg egy végtagot, helyzetet, bármit, ne maradjon eltitkolt. Olyan rendszert kell teremteni, amely a baj lehetősége, a veszélyforrások léte esetén is elindítson kockázatmegszüntető vagy kockázatcsökkentő, biztonságjavító folyamatokat. Olyan rendszert építünk, hogy "whistle blower" ne csak mentesüljön az egzisztenciális és ilyen-olyan kockázat alól, ne csupán MERJEN szókimondó lenni, hanem az legyen evidens, hogy nem omertá van.

A cél, hogy gyökérokig leásó, korrekciós mechanizmusokat aktiváló, és a más részrendszerekkel (teljesítményértékeléssel, műszakrenddel, technológiával, informatikai rendszerrel, logisztikával, de még a takarítások ütemezésével is, stb.) harmonizált biztonsági rendszer működjön Önöknél.