Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érzelmi intelligencia tréning

ii-vhb-1.jpgAz érzelmi intelligencia és a biztonság 

Egyszer volt, hol nem volt..... Van egy másik üzletágunk, amely nem felnőttoktatás. Ezen üzletágunkban történt 2019-ben. A helyszín Tolna megye. Egy külsős kolléganő (legyen X.) tanúja lett annak, amikor egy (másik) alvállalkozónk felhívja ügyfeleink figyelmet egy II. világháborús bombára. A kolléganő le is fotózta a bombát.  A "sztorit" vidáman, érdekes egzotikumként csacsogta el a munkanapot követő telefonbeszélgetés során.
Az, hogy a mesélés pillanatában ő már autóban ült gyanút ébresztett. Fel kellett tenni a kérdést, hogy értesítették-e a rendőrséget. Kiderült, hogy senki. Ő sem. Amikor elképedve kértük, hogy SOS tegye meg, mondja meg, hogy pontosan hol a bomba, azonnal hímezés-hámozás következett.
Végül előjött a farbával. A hölgy azzal érvelt, hogy a másik alvállalkozó, legyen Y. "biztos nem szeretné, mert akkor a tűzszerészek lezárják a területet egy időre - és az rossz Y. üzletmenetének!" 

Erre Ön azt mondja, hogy ilyen nincs.

Pedig igen.

Amellett, hogy X csalhatatlan magabiztossággal ("biztos nem szeretné") gondolatolvasott, szofisztikált olvasónk máris érti a biztonság és az érzelmi intelligencia (egyik) kapcsolatát. Hogyan lehet a pillanat hevében az ilyen alvállalkozót nem elküldeni a - vajon mi a jó szó? - a jó büdös csudába. (Alliterál)

 

 

Ja, hogy bárki, mondjuk játszó gyerekek repülhetnek a levegőbe? Néhány halott? Potomság.
Ekkor is jó hasznát vettük a saját magunk által oktatott, és az érzelmi intelligencia tréningeken gazdagon gyakoroltaknak.
Közben - természetesen - rögtön hívtuk a 112-őt. Majd egy óra múlva - az alvállalkozóval n-szer egyeztetve - távnavigálgattuk a rendőröket, akik "biztosították a helyszínt" és megvárták a tűzszerészeket.

Önnek is lesz millió hasonló esete. Önnek is kell (majd) a biztonságtudatosság nem túl magas szintjein álló munkatársakkal hadakoznia. A biztonságnál elvileg semmi sem fontosabb, de ha vezető, ha HR-es, Ön is látja, ha HSE-szakember naponta tapasztalja, hogy a környezetében milyen magasról sajnálják le a biztonság ügyét. Ez pokoli rossz érzés. Fájdalmas, hogy az egyébként "nem sötét" kollégák körében is a biztonságtudatosság mennyire gyerekcipőben jár. A biztonságért folytatott boxmeccseket könnyebb megvívni, a biztonsági szempontból mélyprimitív környezetet 
könnyebb (nem könnyű, hanem könnyebb) túlélni, ha van lelki állóképessége, érzelmi önmenedzsmentje. Jöjjön el érzelmi intelligencia tréningjeinkre!
Akkor tud hű maradni az értékrendjéhez, akkor lehet tiszta a lelkiismerete, ha jól menedzseli érzelmeit, alkalmasint ügyesen befolyásolja másokét. 

https://erzelmiintelligencia-trening.hu/