Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Motiváció és Teljesítményértékelés tréning

goodjob-78.jpgA motiváció, a teljesítményértékelés és a biztonság

A biztonság nem lesz magától. De ügyes ösztönzéssel vágyott állapottá tehető. Jöjjön el motivációs tréningünkre és megtanítjuk az ösztönzésre.
Vagy jöjjön a teljesítményértékeléssel vegyes motiváció tréningünkre, hogy összhangba tudja hozni a teljesítményértékelést és a biztonságtudatosságot.

Ha még csak jár a korsó a kútra, de nem tört össze, az emberek csak megvonják a vállukat. Pláne, ha a meleg helyzetben nem ők voltak a közvetlenül érintettek. Nem mindenki vevő a biztonságtudatosság javítására, ha nincs kézzelfogható baj. 
Ön látja, hogy aknamezőn menetel a csapat, de nekik ez nem tűnik fel.

Szerintük ők remekül "elvannak". Köszönik szépen ők csak szendvicset majszolva sétálnak. Aknamező? Milyen aknamező? Látsz itt robbanásokat?
Ha nincs látványos katasztrófa, akkor a szervezet (egy részének) természetes reakciója lesz az értetlenség* vagy az ellenállás.


Például a koronavírust "nem biztos", hogy elkapja az ember, de a buliba nem menni, bizonyosan rossz. Amikor az emberek a saját egészségükkel is hazardíroznak, a céges biztonságfejlesztés nem feltétlenül prioritás. 
Ha sikerül elérni, hogy önként és dalolva dolgozzon minél több kolléga a biztonságért, rengeteg stresszt spórol meg magának. 

https://www.motivacio-trening.hu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B.F. 2021. jan. 30.: "Azon a két ******rán ahol én voltam, ott nem volt semmi baj, szerintem jól csináltuk"