Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biztonsági kultúra javítási és folyamatfejlesztési tanácsadás

jahn-ferenc-korhaz-koronavirus-oltas.jpgBiztonság fókuszú folyamatfejlesztés
A kollégák megszegik az előírásokat? Deming szerint az esetek 95%-ában a rendszerben van a hiba, amely rendszer nem biztosítja az egyén megfelelő viselkedését. Ha a kollégák úgy vágnak üveget, hogy nem viselik a védőszemüveget, baj van a rendszerrel. Ha nem veszik fel a védőkesztyűt sem, érdemes a rendszert szemügyre venni.


A fenti kép a Blikk c. lapban jelent meg és a lap szerint a Jáhn Ferenc kórházban készült a fotó 2021. március 13-án. Akkor minden forrásból megtanultuk, hogy a koronavírus brit mutánsa mennyire fertőző, továbbá, hogy a 40 éves korosztály is belehalhat.
2021. március 18-án Müller Cecília országos tisztifőorvos sajtótájékoztatóján kiemelte, fiatalok is vannak az áldozatok között, azt látják, a betegség nemcsak intenzívebben fertőz, hanem a lefolyása is súlyosabb. A fertőzőképességgel kapcsolatban azt a példát hozta fel, az előző hullám idején elég lehetett a távolságtartás egy zárt teremben, de a brit variánsnál már biztosan megfertőzik egymást maszk nélkül, ha 15 percig vannak egy zárt térben. 

Trump 2020 februárjában beszélt arról, hogy leghamarabb egy év alatt lesz vakcina. A magyar kórházaknak is egy évük volt arra, hogy kitalálják a tömeges oltás biztonságos folyamatát - és ez lett belőle.

Az emberek az életük védelmében mentek volna magukat beoltatni; erre az oltási pontok jelentették a legnagyobb rizikót! 

Tökéletes 22-es csapdája. Heller könyvében a csapda az volt, hogy fizikai sérülés nélkül csak a fogyatékosokat szerelik le. De a leszerelést kérelmezni kell. Ha viszont valaki azt meg tudja írni, akkor "biztosan nem fogyatékos", ergo nem szerelik le. Végig kell harcolni a háborút. A kismagyar 22-es csapda, hogy ha élni akarsz, oltasd be magad, de az oltási ponton való megfertőzödés esélye lehet, hogy összevethető azzal, hogy "Yossarian közlegény" (az átlag amerikai katona) nem éli túl a háborút. 
 

Állunk ügyfeleink rendelkezésre olyan folyamatjavítási és folyamatoptimalizálási konzultációval, amellyel csökkenthetik a kockázatokat, javíthatják a biztonságot, közben még csökkenthetik (a LEAN-értelemben vett) veszteségeket is!