Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biztonsági kultúra napok, biztonságtudatosság-események, EHS-napok szervezése

biztonsagi-esemeny-23.jpgCéges biztonságkultúra-nap, céges biztonságtudatosság-események szervezése 

 

 

A biztonságtudatosság fejlesztése nem évi egyszeri esemény
De egy egyszeri esemény is, amikor minden a biztonság körül forog, amely kifejezetten a biztonságtudatosság fejlesztéséről szól, különlegesen fontos.

A biztonsági kultúra napon jellemzően egy-egy szervezeti egység munkatársai vesznek részt. A tematikát vagy a biztonsági kultúra helyzetfelmérése vagy ügyfelünk igények alapján alakítjuk ki. 

Lehet, hogy veszélyfelismerő gyakorlatokat tartunk. 

Lehet, hogy a tréningterembe vitt vízforraló segítségével teavizet "gyártunk", de a teát csak akkor ihatja meg a csapat, ha minden veszélyforrást felismer és a veszélyek csökkentése érdekében mindent megtesz.

Ha most a T. olvasó azt gondolja, hogy ez könnyű, eláruljuk, hogy SOHA nem volt még olyan tréningrésztvevőnk, aki az összes veszélyforrást azonosította volna. Soha senki (!) nem tudta a vízforralás és forró víz kitöltés folyamatát a porckorong-sérvre, áramütésre, forrázás, csöpögés minden veszélyére figyelve "elsőre" optimalizálni.
És még csak ezután jön az igazi feladat.
Be kell tanítani másoknak úgy a biztonságos munkavégzést, hogy azok akkor is biztonságosan végezzék a munkát, ha senki nem ellenőrzi őket!

Lehet, hogy mindenki kipróbál(hat)ja, hogy milyen (ún. beülőben csücsülve) a magasban dolgozni. A biztonsági napon a "magas" csak 2.5 métert jelent, és a tökéletes biztosítás mellett is hipervastag szőnyeg lesz a (vállalkozó szellemű) kollégák alatt. Szinte mindig kiderül, hogy azok a karbantartó kollégák, akiknek az eszközöket nap, mint nap használni kell, valamit nem, vagy valamit helytelenül csinálnak.

Lehet, hogy mindenkit megtanítunk a parkolóban "bikázni", mivel 100-ból 99 magyar autós, ide értve a taxist és a szerelőt is (!), - a legkisebb udvariatlanság nélkül - nem kis eséllyel Ön is, vét egy potenciálisan fatális hibát. Aki beszél angolul, olaszul, németül, franciául keressen rá a you tube-on arra, hogy a világ MINDEN országában Magyarországhoz képest másként "bikáznak". Nálunk csak akkor nem robban fel az akkumulátor, ha nem szivárog. 
 

Lehet, hogy a biztonság-napon "mozizunk", videókat mutatunk be. 
 

Mesélünk. Igen, sajnos, sok horror történetet mesélünk. 

Lehet, hogy egy-egy adott terület specialistája mesél, válaszolja meg kérdéseiket, tehát ha Önöknél éppen kiberbiztonsági vagy - mondjuk - a vegyi anyagok együtt tárolási kérdései vannak napirenden, akkor az, vagy az is része a biztonsági nap programjának. 

Összegzés
A biztonság nem egyszeri, ki kell pipálni "dolog". De minden a biztonságra koncentráló esemény szemlélet és viselkedésformáló hatású. 

Kérje ajánlatunkat! +36209342760, info@mediacomm.hu