Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biztonsági kultúra coaching

Biztonságkultúra coaching 

Ne adj Isten halálos, vagy valamilyen baleset a cégnél. Vagy a biztonsággal kapcsolatban komoly aggodalmak. Mondjuk Ön vezető, és a biztonságtudatosság új szintre emelése nem tűr halasztást. Vagy HSE-felelős és látja, hogy a cégnél sok időzített bomba ketyeg, de a biztonsággal kapcsolatos kommunikációban jó lenne egy "konzulens". Vagy Ön safety tréner, és egy konkrét projekt kapcsán segítségre van szüksége. Vagy Ön Occupational Safety and Health specialista és van millió kérdése... Vagy ha a tele a hócipő és már nem tud mit kezdeni az Ön körül tomboló közönnyel. Amikor a biztonságra magasról ejtő kolléga úgy veri szét a projektet, hogy kihúzza magát a feladat alól, de kedves smiley-val buzdít másokat, hogy ők vállaljanak  "....kétszer annyit, helyettem is, és átlagban jók leszünk :)". 

Vagy Ön lát valamit, amivel mások nem foglalkoznak, és Ön lenne az az egy fecske, akinek "nyarat kellene csinálnia", értsd, akinek a biztonságtudatosság terjesztése és fejlesztése a célja. Vagy vannak védőeszközök, de a kollégák nem, vagy nem jól használják a testhevedert, a zuhanásgátlót, a beülőt, esetleg csak lejárt szavatosságú életmentő védőeszközök vannak. Vagy veszélyes a technológia. Vagy a veszélyforrások létét tagadják vagy bagatellizálják. A végtelenségig példálózhatunk. Vagy ha Ön HR-es vagy L&D-specialista, és látja, hogy van valaki a csapatban, akinek a betanításán, vezetői viselkedésén biztonsági szempontból sok múlik, de nem veszik komolyan, pl. azért mert a testbeszéde erősen javítandó vagy - hölgyeknél gyakorik - "nincs" hangja és halk sipitozásra senki sem figyel, ha egyáltalán hallják az emberek. Vagy valakinek vannak olyan szokásai, amik nem szimpatikusak másoknak, és mivel a beszélő személyét elutasítják, a mondanivaló elsikkad, a biztonság üzenet nem megy át.  

Ha bármilyen a biztonsággal kapcsolatos nem jó érzése van, hívjon fel minket. +36209342760. 
Felkészítjük vagy kiképezzük Önt vagy kollégáját, munkatársait arra, hogy mit, mivel, miért és hogyan a biztonság érdekében. Ill. a coaching során felkészítjük arra, hogy a célcsoportok felé Ön ezt, hogy adja el, hogyan adja tovább. Vagyis a coachinghoz elég, ha Önnek bármilyen a biztonsággal kapcsolatos (potenciális) problémája van, vagy lát nem megnyugtató helyzetet! 

A biztonságtudatossággal, szabálysértésekkel, biztonságkultúrával kapcsolatos stresszelés helyett hívjon minket (+36309342760). Nem vagyunk csodatevők, de váratlanul komoly eredmény elérésében segítjük Ön(öke)t. Nézzünk példaként egy biztonságkultúrával összefüggő coaching-helyzetet!

 

  • Mondjuk az Ön feladata a munkavédelmi oktatások megtartása az új belépők részére. Megtartja az oktatást, és 2 hónap múlva azt látja, hogy sok minden falra hányt borsó maradt. Miközben elengedhetetlen, hogy mindenki "ezerszer" jobban a magáénak érezze a biztonság ügyét. Vagyis valamiben más biztonságtudatossági oktatásra van szükség. Segítjük abban, hogy fontos tartalmat, még érdekesebben, a figyelmet még inkább megragadóan és megtartóan tudjon átadni. A biztonságtudatosság-fejlesztő oktatások kapcsán tehát tartalmi tanácsadóként is, (mit mondjon) és konkrét prezentációtechnikai coachinggal is segítjük munkáját. És lehet, hogy nulláról indulva, Önnel egyeztetve elkészítjük a teljes oktatási anyagot, majd megtanítjuk arra, hogy hogyan végezze a betanítást. 
     

 
A biztonságkultúra coaching díjára a konkrét igények és időtartam függvényében teszünk ajánlatot, az alábbi díjak nagyságrendi irányárként értendőek. 

Egy, pl. első egyórás és 14 "darab", egyenként félórás online coaching sessionből összeálló coaching (folyamat) díja 499-599-699.000 Ft+áfa. Az 1 óra + 14*0,5 óra = 8 óra, tehát a teljes időtartamát tekintve 8-órás biztonságcoaching program egy napnak felel meg.

A safety coachingra történő jelentkezéshez kérünk egy kitöltött jelentkezési lapot, a jelentkezést visszaigazoljuk, és kiküldjük az ún. díjbekérőt. A biztonsági coaching díjának jóváírásával párhuzamosan - személyes és nem online coaching esetén - egyeztetjük a helyszínt. A coaching helyszín lehet az Ön munkahelye, vagy Budapesten a Bobbio Hotel, XII. kerület, Béla király út 47. vagy mindenkinek jó, egyeztetett köztes helyszín. Pl. egy nyíregyházi coachee esetén lehet a coaching helyszíne az M3-ashoz közel a Tisza-tó.

És természetesen ZOOM-on (online is) tartjuk a coachingot. A koronavírus oltásig kizárólag online coachinggal állunk partnereink rendelkezésére.