Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biztonsági kultúra javítási és folyamatfejlesztési tanácsadás

jahn-ferenc-korhaz-koronavirus-oltas.jpgBiztonság fókuszú folyamatfejlesztés
A kollégák megszegik az előírásokat? Deming szerint az esetek 95%-ban a rendszerben van a hiba, amely rendszer nem biztosítja az egyén megfelelő viselkedését. Ha a kollégák úgy vágnak üveget, hogy nem viselik a védőszemüveget, ha rendszeresen előfordul, hogy a védőkesztyűt sem, akkor érdemes a rendszert is szemügyre venni.


A fenti kép a Blikk c. lapban jelent meg és a lap szerint a Jáhn Ferenc kórházban készült a fotó 2021. március 13-án. Ez egy olyan időszak, amikor minden forrásból tanuljuk és megtanultuk, hogy a koronavírus brit mutánsa mennyire fertőző, hogy a 40 éves korosztály is belehalhat, hogy a szövődmények milyen súlyosak.
2021. március 18-án Müller Cecília országos tisztifőorvos sajtótájékoztatóján kiemelte, fiatalok is vannak az áldozatok között, azt látják, a betegség nemcsak intenzívebben fertőz, hanem a lefolyása is súlyosabb. A fertőzőképességgel kapcsolatban azt a példát hozta fel, az előző hullám idején elég lehetett a távolságtartás egy zárt teremben, de a brit variánsnál már biztosan megfertőzik egymást maszk nélkül, ha 15 percig vannak egy zárt térben. 
Trump 2020 februárjában beszélt arról, hogy egy év alatt lesz vakcina. A magyar kórházaknak is egy évük volt arra, hogy kitalálják a tömeges oltás biztonságos folyamatát - és ez lett belőle. Az emberek elvileg az egészségük, az életük védelmében mennének magukat beoltatni; erre - lásd a magyar lakosság túlnyomó többsége által viselt maszkok hatásosságát  -
https://fastlifehacks.com/n95-vs-ffp/ -nagyon sok, a magát és másokat féltő ember számára az oltási pont jelenti a legnagyobb rizikót. Tökéletes 22-es csapdája. Heller könyvében a csapda az volt, hogy fizikai sérülés nélkül csak a fogyatékosokat szerelik le, de mivel a leszerelést kérelmezni kell, ha valaki azt meg tudja írni, akkor "biztos nem fogyatékos", ergo nem szerelik le, hanem végig kell harcolni a háborút. A kismagyar 22-es csapda, hogy ha élni akarsz, oltasd be magad, de az oltási ponton való megfertőzödés esélye - amit számszerűen nem tudunk, hiszen több ezer oltópont van és mindenhol minden paraméter más - lehet, hogy nagyságrendileg összevethető azzal, hogy Yossarian közlegény nem éli túl a háborút. Ami biztos, e sorok írója, aki egyébként - várható érték számítás alapján - a lottózásról lebeszéli a T. olvasót, nagyon nagy összegekkel, non-stop lottózna, ha olyan valószínűséggel nyerne, mint amilyen a Covid-fertőzés valószínűsége az oltópontokon.

Kórházaknak - ha egy terepbejárást végeznek és a videóra rögzített anyagot átküldik - ingyen állunk rendelkezésére olyan folyamatjavítási és folyamatoptimalizálási konzultációval, amely csökkenti a rendszer működésének egészségügyi kockázatait és (LEAN-értelemben vett) veszteségeit, közöttük a várakozási időt.