Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biztonsági kultúra napok, biztonságtudatosság-események, EHS-napok szervezése

biztonsagi-esemeny-23.jpgCéges biztonságkultúra-nap(ok), céges biztonságtudatosság-esemény(ek) 

 

 

A biztonságtudatosság fejlesztése nem évi egyszeri esemény
De egy akár évi egyszeri esemény is, amikor minden a biztonság, a biztonságtudatosság körül forog, amely kifejezetten a biztonságtudatosság fejlesztéséről szól, különlegesen fontosnak, akár életmentőnek bizonyulhat.
A biztonsági kultúra (vagy röviden biztonság) napon jellemzően egy-egy szervezeti egység munkatársai vesznek részt. A nap tematikáját vagy a biztonsági kultúra helyzetfelmérése vagy az ügyfelünk által megadott igények alapján alakítjuk ki. 

Lehet, hogy veszélyfelismerő gyakorlatokat tartunk. 

Lehet, hogy a tréningterembe vitt vízforraló segítségével teavizet vagy kávéhoz vizet "gyártunk", de a teát (kávét) csak akkor ihatja meg a csapat, ha minden veszélyforrást felismer és a veszélyek csökkentése érdekében mindent megtesz. Ha most a T. olvasó azt gondolja, hogy ez könnyű, eláruljuk, hogy SOHA nem volt még olyan tréningrésztvevőnk, az egész életét a biztonság, munkavédelem világában eltöltött tréningrésztvevőnk, aki "elsőre" az összes veszélyforrást azonosította volna. Soha senki (!) nem tudta a teavíz forralás és kitöltés folyamatát a porckorong-sérv, áramütés, forrázás, kicsöpögés stb. szempontokból rögtön optimalizálni, PLUSZ be tudta volna tanítani a kollégáknak úgy a biztonságos munkavégzést, hogy azok jó eséllyel majd akkor is úgy végezzék a munkát, ha senki nem látja, senki nem ellenőrzi őket!

Lehet, hogy mindenki kipróbál(hat)ja, hogy milyen (ún. beülőben csücsülve) a magasban dolgozni. A biztonsági napon a "magas" csak 2.5 métert jelent, és a tökéletes biztosítás mellett is hipervastag szőnyeg lesz a (vállalkozó szellemű) kollégák alatt. Látszólag ez egy mindenki számára izgalmas, klassz dolog, de szőrmentén szinte mindig kiderül, hogy azok a karbantartó kollégák, akiknek az eszközöket nap, mint nap használni kell, valamit nem, vagy valamit helytelenül csinálnak.

Lehet, hogy mindenkit megtanítunk a parkolóban "bikázni", mivel 100-ból 99 magyar autós, ide értve a taxist és a szerelőt is (!), a legkisebb udvariatlanság nélkül nem kis eséllyel Ön is, vét egy potenciálisan fatális hibát. Aki beszél angolul, olaszul, németül, franciául keressen rá a you tube-on arra, hogy a világ MINDEN országában Magyarországhoz képest másként "bikáznak", nálunk csak akkor nem robban fel az akkumulátor, ha nem szivárog. 
 

Lehet, hogy a biztonság-napon "mozizunk", azaz videókat mutatunk be. 
 

Jó eséllyel mesélünk. Igen, sajnos, sok horror történetet mesélünk. 

Lehet, hogy egy-egy adott terület specialistája mesél, válaszolja meg kérdéseiket, tehát ha Önöknél éppen kiberbiztonsági vagy - mondjuk - a vegyi anyagok együtt tárolási kérdései vannak napirenden, akkor az, vagy az is része a biztonsági nap programjának. 

Összegzés
A biztonság nem egyszeri, ki kell pipálni "dolog", de minden tematikus, a biztonságra koncentráló nap / esemény óriási hatású, mind szemlélet, mind viselkedésformáló hatását tekintve. Kérje ajánlatunkat! +36209342760, info@mediacomm.hu