Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Motiváció és Teljesítményértékelés tréning

goodjob-78.jpgA motiváció, a teljesítményértékelés és a biztonság

A biztonság nem lesz magától. De ügyes ösztönzéssel vágyott állapottá tehető. Jöjjön el motivációs tréningünkre és megtanítjuk a hogyanra.
Vagy jöjjön a teljesítményértékeléssel vegyes motiváció tréningünkre, hogy összhangba tudja hozni a teljesítményértékelést és a biztonságtudatosságot.

Ha még csak jár a korsó a kútra, de nem tört össze, esetleg egy-két meleg helyzet adódott, az emberek csak megvonják a vállukat, pláne ha nem ők voltak a közvetlenül érintettek. Nem mindenki vevő a biztonságtudatosság javítására, a biztonságjavító intézkedésekre ha nincs kézzelfogható baj. 
Ön látja, hogy aknamezőn menetel a csapat, de nekik ez nem tűnik fel, mert 
még senki nem robbant fel. Szerintük ők remekül "elvannak". Köszönik szépen ők csak békés nótákat dúdolva, szendvicset majszolva sétálnak. Aknamező? Milyen aknamező? Látsz itt robbanásokat?
Ha nincs látványos katasztrófa, akkor a szervezet (egy részének) természetes reakciója lesz az értetlenség* vagy az ellenállás.
Például a koronavírust "nem biztos", hogy elkapja az ember, a buliba nem menni, Szilveszterkor otthon unatkozni bizonyosan rossz. Amikor az emberek a saját egészségükkel is hazardíroznak, a céges biztonságfejlesztés nem feltétlenül prioritás. 
Ha sikerül motivációt találni és elérni, hogy önként és dalolva dolgozzon minél több kolléga a biztonságért, rengeteg konfliktust és stresszt spórol meg magának. Szerénytelenek is leszünk, meg korrekten előre szólunk: motivációs tréningünk (is) nagyon jó, de bármilyen eredményes is az Ön felkészítése, a tréning után is kutya nehéz feladata lesz, ha nem ég a ház. Értetlenség, közöny, ellenérdekeltség fogja körülvenni. 

https://www.motivacio-trening.hu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B.F. 2021. jan. 30.: "Azon a két ******rán ahol én voltam, ott nem volt semmi baj, szerintem jól csináltuk"